Segueix-nos:

Notícies

12 d’abril 2023
RAMADERIA

Tancaments amb pastors elèctrics

Els pastors elèctrics són la solució ideal tant per protegir conreus afectats per la fauna salvatge, com per guardar bestiar o delimitar espais

La problemàtica de les espècies cinegètiques està a l'ordre del dia. Sovint hortes, vinyes, i diferents cultius es veuen afectats per les destrosses dels senglars, daines o altres animals salvatges. En aquests casos, els pastors elèctrics són el sistema ideal que et pot salvar la collita protegint els espais amb tancats elèctrics.
Per altra banda, si necessites mantenir cavalls, vaques o ovelles dins d'un tancat, o, fins i tot, gossos o gats allunyats d'algun racó del teu jardí, també són de gran utilitat.

A SAIGA disposem d'una àmplia gamma de pastors elèctrics depenent de les necessitats: endollats a la xarxa elèctrica, amb bateries recarregables, amb plaques solars, mixtes i de totes les potències.

Si el que necessites és un tancat de temporada per deixar el bestiar pasturant o per campanyes agrícoles, per protegir els cultius en aquelles èpoques que són més vulnerables als atacs d'animals salvatges, la solució és un pastor elèctric amb bateria recarregable. Si es vol, es poden alimentar amb una placa solar que recarrega la bateria de forma continuada i, en casos de falta de sol prolongada, es podran recarregar amb un carregador.

Els pastors endollats al corrent són la millor opció per aquells tancats que es troben a prop d'una presa de corrent. La instal·lació és molt senzilla, pràcticament només cal endollar el pastor a la xarxa i el consum d'electricitat dependrà de la potència del pastor, però serà molt reduït.
Dins d'aquesta gamma de pastors elèctrics n'hi ha de potències diferents depenent del bestiar que s'hagi de controlar, que requerirà una descàrrega o una altra.

Tots els pastors que pots trobar a SAIGA estan homologats per la CE necessària per al seu ús i són de la marca Zar cudeyo. En cap cas són perillosos per a les persones ni tampoc per als animals. La funció dels pastors és transformar el corrent continu en discontinu, per tant, no existeix el risc d'electrocutar-se ni d'incendi. 

A partir d'aquí, caldrà triar també el material amb el qual es farà la instal·lació, depenent de la zona, si és al camp o al jardí de casa; del tipus de bestiar; i de si és un muntatge fix o no, la qual cosa requerirà materials més còmodes de recollir com les cintes de plàstic o, en cas que sigui fix, amb una vida útil més llarga si és una instal·lació fixa, com el filferro.

Si encara no tens clar quin material necessites per al teu tancat, a SAIGA tenim experiència en assessorament i muntatge de pastors elèctrics. No dubtis a posar-te en contacte amb els nostres tècnics per trobar la millor opció.

Tancaments amb pastors elèctrics són la solució

Tancaments amb pastors elèctrics són la solució