Segueix-nos:

Notícies

4 de juny 2024
AGRICULTURA

Lluita contra la flavescència daurada de la vinya

L'Scaphoideus Titanus és el vector principal de la flavescència daurada, una malaltia de quarantena causada per fitoplasmes, que pot provocar greus danys als ceps, reduint la producció de raïm i, en casos extrems, la mort de la planta. La flavescència daurada és una amenaça per a la viticultura que requereix una vigilància constant.

Després d'hivernar, l'Scaphoideus Titanus fa la posta de les larves durant els mesos d'abril i maig. Aquestes passen per diferents estats larvaris i, a partir de finals de juny, es converteixen en adults i romanen a la vinya fins a principis d'octubre.

La gravetat de la flavescència daurada obliga a mantenir una bona protecció de la vinya amb la utilització de material vegetal sa i realitzant tractaments de forma rigorosa que es basen en tres aplicacions. El primer entre tres setmanes i un mes després de les primeres eclosions, un altre quinze dies després de l'aplicació del primer, i el darrer, trenta dies després d'aquest segon tractament.

Segons la informació rebuda des de l'estació del Servei de Sanitat Vegetal, alguns dels municipis del Baix Empordà, del Gironès i del Pla de l'Estany, requeriran tres tractaments obligatoris. Pel que fa a la resta de municipis de l'Alt i el Baix Empordà només serà obligatori un tractament.

En aquest sentit, per a la vinya convencional, es recomanen Flupiradifurona, Acetamiprid i Lambda-cihalotrin, utilitzades en aquest ordre i que pots trobar a les nostres botigues.

Per a la lluita contra la flavescència daurada en ecològic, es recomana l'ús de piretrines naturals. A SAIGA treballem amb Pirecris de Seipasa*. El seu formulat està dissenyat per actuar com a matèria activa amb efecte insecticida i és 100% natural.



* PROMOCIÓ: per la compra de 5 L de Pirecris t'emportes un altaveu aquàtic de regal.