Segueix-nos:

Notícies

10 de maig 2023
AGRICULTURA

Assaig de tractament i prevenció del rovell bru aplicat amb tecnologia dron

El passat 28 d'abril, des de SAIGA i de forma conjunta amb l'empresa ATD, vam dur a terme un assaig de tractament i prevenció del rovell amb productes alternatius als fitosanitaris, i vam fer amb tecnologia dron. L'alta sensibilitat de la varietat de blat Tocayo ens va fer decidir per escollir un camp d'aquest cultiu situat a Esponellà per desenvolupar-hi l'assaig, tenint en compte que ens trobem en el moment òptim pel que fa a l'època. . i condicions, i que el dia abans havia plogut.

Per aquest tractament preventiu s'han fet servir dos productes de la marca LABIN. D'una banda, una substància bàsica, l'extracte d'ortiga d'ampli espectre, que és el que actua com a fungicida i que és una substància natural, innòcua. De l'altra, el Labicuper, un estimulant que el que fa és afegir una mica de coure fertilitzant dins la fulla. Si la fulla i el cultiu són més rics en coure, la planta tindrà més resistència al rovell bru.

El fet que aquests productes puguin aplicar amb dron té molts avantatges. La polvorització es realitza a poca alçada, a prop de la planta, i amb gran precisió gràcies al GPS que permet dissenyar i predeterminar rutes, amb les quantitats necessàries de producte. Amb aquest assaig també comprovarem si les dosificacions i el repartiment del producte han estat adequats.

Amb l'objectiu de treballar per trobar solucions innovadores per a l'agricultura, a SAIGA hem unit la tecnologia de l'empresa experta en drons ATD amb el nostre coneixement del sector agrari. L'ús de drons en l'agricultura està cada vegada més consolidat. A més de l'aplicació de tractaments, els drons tenen altres funcions, com la detecció de malalties o plagues, el control del punt òptim de la collita o la capacitat per treballar com a gran aliat de l'agricultura de precisió.

Empresa ATD enllaç:
https://atdfly.es/

Empresa LABIN enllaç:
https://labin.net/