Segueix-nos:

Notícies

16 d’octubre 2023
AGRICULTURA

La poda a l'octubre

La tardor és el moment de preparar les plantes, els arbres i els arbustos per a l'arribada de les baixes temperatures. La poda, és una manera de protegir-los per tal que sobrevisquin a les inclemències de l'hivern, però cal fer-ho amb cura i coneixement. Tallar una branca és provocar una ferida a la planta i, per tant, és un procés delicat que pot malmetre-la si no es tenen en compte alguns factors per minimitzar riscos. És convenient no esperar gaire per evitar que l'arbre no es vegi afectat per les glaçades de l'hivern i que no es produeixi un impacte irreparable.

A Saiga, disposem de les eines necessàries per portar a terme una poda en condicions. Hem de tenir en compte que depenent de cada planta es requereix una poda específica i una eina adequada. El tipus de branca, l'alçada de la planta o les seves característiques són elements importants.

Tisora de poda de mà
per a plantes de mida petita o mitjana i de branques poc llenyoses. N'hi ha de dos tipus les de tall lliscant, amb una fulla tallant i un altre que fa de suport, per fer un tall net, ideals per a branques verdes. Les d'enclusa, que compten amb una fulla amb aquesta forma que els dona nom. En aquest cas, el tall idoni per a fustes que oposin més resistència o estiguin mortes. Si l'espai o el lloc és estret també podem fer servir les de fulla llarga i estreta.

Tisora de dues mans
ideal per a arbres i arbustos més grans. El principal avantatge d'aquesta tisora és que pots fer força amb les dues mans.

Tisora d'arbustos o plantes enfiladisses
que ens servirà per donar forma.

Pel que fa a la maquinària elèctrica, disposem també de gran varietat de màquines, de les millors marques, que tant si ets professional com particular et faran la feina més fàcil: Motoserres, tallabarders, tisores de poda elèctriques, etc.