Segueix-nos:

Notícies

25 de juliol 2023
AGRICULTURA

El silici contra l'estrès hídric de les plantes

Tradicionalment, hem parlat del silici amb relació a la resistència mecànica que aporta davant els atacs de fongs i pugons, però no tant del seu efecte del control de l'evapotranspiració. L'evapotranspiració de les plantes és el procés combinat de pèrdua d'aigua que ocorre a través de dues vies: evaporació de l'aigua del sòl i transpiració de l'aigua de les plantes. 

En aquest sentit, s'ha observat que el silici és considerat un element beneficiós, ja que pot ajudar a reduir la taxa d'evapotranspiració en diverses espècies vegetals. Gràcies a un primer efecte estimulant, que posteriorment provoca un enduriment de brots, fulles i fruits, ajuda a disminuir la pèrdua d'aigua de la planta fent-la més resistent a l'estrès hídric, fet que ens permet treballar amb menor consum d'aigua. Així mateix, les plantes tractades amb silici poden presentar una reducció de la temperatura a les fulles, especialment en situacions de calor extrema.

L'ús del silici en l'agronomia és, doncs, una eina amb molt potencial, especialment en episodis de sequera i d'irregularitat de les precipitacions.

Labin Fertisil és un producte basat en el silici, tècnicament avançat i d'aplicació per fertirrigació, que protegeix i reforça les plantes. Introdueix un concepte de protecció de cultius molt innovador i totalment natural, basat en la combinació de dos factors: millora l'estat nutricional i l'enduriment de l'epidermis. Amb Labin Fertisil obtenim la mateixa producció amb un 20% menys d'aigua.